Brädspel Kortspel WARCON

Fantasyhörnan


Nöjesentrén, vån 1 4 augusti 2017 -

Bookmark and Share


Vid dessa bord kör vi hårt på fantasytemat! Allt med orcher och magi går och lite till. Inga förkunskaper krävs för några av spelen bara spelglädje!

För närvarande har vi planerat för Game of Thrones the Boardgame, Kingburg och Hero Realms men fler spel kommer förmodligen tillkomma. Har ni några egna spel som stämmer in på temat så är ni självklart välkomna att ta med dessa och lära oss andra hur de funkar.
Då Game of Thrones brädspelet är något mer tidskrävande än de övriga och kräver alla sex möjliga spelare för att komma till sin fulla rätt siktar vi på att ha en anmälning till dessa partier så får vi se när det passar för alla att köra igång. Vi ska försöka att köra minst ett parti per dag. Övriga spel kör vi löpande under
dagarna.

 

Kort presentation av spelen:
Game of Thrones brädspelet: Ett strategibrädspel för 2-6 (6) spelare där varje spelare spelar som ett av de stora husen i Westeros om kontrollen av furstendömena. Räkna med svåra beslut, strider och mycket diplomati (läs intrig).
Kingsburg: Ett trevligt brädspel för 2-5 spelare med orginell mekanik där man ska bygga byggnader och utveckla sin provins medan man tävlar om inflytnadet hos kungens rådgivare för att få resurser och andra fördelar. Man måste utveckla sin ekonomi samtidigt som man blir tvungen att utveckla sin militär för att stå emot anfall från orcher, zombies och andra monster.
Hero Realms: Ett lättlärt, snabbspelat deckbuilding spel för 2-4 spelare. Smidigt spel men med lite känsla av mer avancerade kortbaserade spel. Lätt att bestämma speltid på partierna ifall man vill köra lite snabba utfyllnadsspel.